- fél kiló eper
- 2 dl Cocomas kókuszkrém
- 6 evőkanál eritritol
- kis doboz laktózmentes tejszín
A megmosott epret félbevágjuk és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Belekeverjük az eritritolt . Forrás után levesszük a tűzhelyről, hozzáöntjük a kókuszkrémet és a botmixerrel összeturmixoljuk. hozzákeverjük a tejszín felét és egy kicsit még mixeljük. Visszatesszük még pár percre forrásig kevergetjük. Tálalhatjuk magában is, vagy feldarabolt eperrel, de nagyon mutatós és finom, ha a tejszínt felverjük egy kis édesítővel és kis felhőcskéket szaggatunk a tetejére. Melegen is finom, de ha kint tombol a nyár, hidegen az igazi.
Ugyanez gyorsabb változatban (amikor a vendégek már az előszobában állnak)
- fél kiló eper
- 2 dl tejszín vagy kókusz főzőkrém
- 3 dl laktózmentes tej
- 6 evőkanál eritritol
- szeletelt mandula (ízlés szerint)
Az epret megmossuk és feldaraboljuk. A mandula kivételével minden alapanyagot egy mély tálba öntünk és botmixerrel turmixoljuk. Behűtjük, majd szeletelt mandulával megszórjuk. A hűtés stádiumában már beengedhetjük a vendégeket és a kedvenc háziállatunkat, ami egy ideig lefoglalja őket. Jó étvágyat!