Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Eperkrém leves

2017. június 25. - Derült égből allergia
  • fél kiló eper
  • 2 dl Cocomas kókuszkrém
  • 6 evőkanál eritritol
  • kis doboz laktózmentes tejszín

A megmosott epret félbevágjuk és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Belekeverjük az eritritolt . Forrás után levesszük a tűzhelyről, hozzáöntjük a kókuszkrémet és a  botmixerrel összeturmixoljuk. hozzákeverjük a tejszín felét és egy kicsit még mixeljük. Visszatesszük még pár percre forrásig kevergetjük. Tálalhatjuk magában is, vagy feldarabolt eperrel, de nagyon mutatós és finom, ha a tejszínt felverjük egy kis édesítővel és kis felhőcskéket szaggatunk a tetejére. Melegen is finom, de ha kint tombol a nyár, hidegen az igazi.

Ugyanez gyorsabb változatban (amikor a vendégek már az előszobában állnak)

Az epret megmossuk és feldaraboljuk. A mandula kivételével minden alapanyagot egy mély tálba öntünk és botmixerrel turmixoljuk. Behűtjük, majd szeletelt mandulával megszórjuk. A hűtés stádiumában már beengedhetjük a vendégeket és a kedvenc háziállatunkat, ami egy ideig lefoglalja őket. Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr4212619487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása