- fél fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 kávéskanál oregánó
- őrölt chilipaprika
- gluténmentes farfalle tészta
- olívaolaj
- Tálaláshoz: laktózmentes trappista sajt
- 1 doboz paradicsompüré/hámozott paradicsomkonzerv
Olívaolajon fél fej vöröshagymát és 3 gerezd fokhagymát pirítunk. Hozzáadjuk a chilipaprikát (ízlés szerint, minél csípősebb, annál jobb), oregánót, majd a paradicsompürét (ha friss hámozott, felkockázott paradicsomból készítjük, kis vízzel öntsük fel, hogy ne égjen oda) , sózzuk, borsozzuk. A gluténmentes kifőzött, leszűrt tésztát forró olajban megfogatjuk, majd összekeverjük a szósszal. Laktózmentes reszelt sajttal megszórva tálaljuk. Jó étvágyat!