- 2 dl víz
- 15 dkg rizs
- 5 dkg laktózmentes vaj
- 5 dl laktózmentes tej
- 1 csomag Mester Család gluténmentes vaníliás cukor
- ízlés szerint édesítőszer (Xilit, Eritrit, Stevia)
A rizst kezdjük el főzni annyi vízben, ami ellepi, majd amikor beszívta az összes vizet, keverjük hozzá a vajat, és öntsük fel a tejjel. Keverjük hozzá az ízlés szerinti mennyiségű édesítőt és a vaníliás cukrot. Alacsony hőfokon addig főzzük, amíg a rizs magába szívja a tejet. Kakaóporral, fahéjjal, csokoládéval vagy lekvárral tálaljuk. Hirtelen ötlettől megszállva egy jin-jang szimbólummal dobtam fel (egy kis kókuszreszeléket és kakaót segítségül hívva). Jó elmélkedést és jó étvágyat!