Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Gesztenye krémleves kardamommal, rumos mazsolával

2017. június 25. - Derült égből allergia
  • 25 dkg cukrozatlan gesztenyemassza
  • 1 liter laktózmentes tej
  • 1 marék mazsola
  • 1 dl rum/rumaroma
  • 1 kávékanál kardamom
  • 1 csomag diabetikus pudingpor
  • 1 kávéskanál rumaroma
  • 1 csipet fahéj
  • 2 evőkanál méz vagy nyirfacukor

A gesztenyepürét egy villával összetörjük. A mazsolákat legalább egy órára a rumba áztatjuk. Ha kicsit kijózanodtunk, 1 dl tejben kikeverjük a pudingport csomómentesre. A maradék tejet a kardamommal, fahéjjal, 1 kávéskanál rumaromával (mert most már végre elmúlt a szédülésünk is) és 2 evőkanál mézzel/nyírfacukorral feltesszük a tűzre. Amikor forr, belekeverjük a pudingot, majd belemorzsoljuk a gesztenyemasszát. Egy két rottyanás (2-3 perc) után lehúzzuk a tűzről és botmixxerrel krémes állagúvá varázsoljuk. A mazsolát leszűrjük, a levesre szórjuk. A másnaposság elkerülése érdekében legközelebb csak rumaromával dolgozzunk. Jó pihenést, jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr8612619515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása