- 25 dkg cukrozatlan gesztenyemassza
- 1 liter laktózmentes tej
- 1 marék mazsola
- 1 dl rum/rumaroma
- 1 kávékanál kardamom
- 1 csomag diabetikus pudingpor
- 1 kávéskanál rumaroma
- 1 csipet fahéj
- 2 evőkanál méz vagy nyirfacukor
A gesztenyepürét egy villával összetörjük. A mazsolákat legalább egy órára a rumba áztatjuk. Ha kicsit kijózanodtunk, 1 dl tejben kikeverjük a pudingport csomómentesre. A maradék tejet a kardamommal, fahéjjal, 1 kávéskanál rumaromával (mert most már végre elmúlt a szédülésünk is) és 2 evőkanál mézzel/nyírfacukorral feltesszük a tűzre. Amikor forr, belekeverjük a pudingot, majd belemorzsoljuk a gesztenyemasszát. Egy két rottyanás (2-3 perc) után lehúzzuk a tűzről és botmixxerrel krémes állagúvá varázsoljuk. A mazsolát leszűrjük, a levesre szórjuk. A másnaposság elkerülése érdekében legközelebb csak rumaromával dolgozzunk. Jó pihenést, jó étvágyat!