- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- fél zellergumó (nyers)
- fél fej vöröshagyma
- 1 evőkanál szárított petrezselyemzöld
- 1 evőkanál olívaolaj
- só ízlés szerint
- őrölt feketebors
- 5 l víz
- 1db Older gluténmentes leves kocka
- 1 zacskó Mester család grízgaluska por
- 4 tojás
A vöröshagymát 1 evőkanál olívaolajon pirítsuk üvegesre, adjuk hozzá a megpucolt zöldségeket, majd öntsük fel 1 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk. Ha forr, dobjuk bele az erőleves kockát (a vállalkozó szelleműek 2 méterről indíthatják a dobást). Addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Eközben keverjük össze a Mester grízgaluska port 4 tojással, kicsit pihentessük (ilyenkor lehet gyakorolni a célba dobálást is). Ha a zöldségek megpuhultak, szaggassuk bele kanállal a grízgaluskát. Érdemes minél kisebbeket, annál puhább lesz, jobban megfő. Kb. 10-15 perc alatt megpuhul. Jó célzást és jó étvágyat!