Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Grízgombóc leves

2017. június 25. - Derült égből allergia
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • fél zellergumó (nyers)
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál szárított petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • őrölt feketebors
  • 5 l víz
  • 1db Older gluténmentes leves kocka
  • 1 zacskó Mester család grízgaluska por
  • 4 tojás

A vöröshagymát 1 evőkanál olívaolajon pirítsuk üvegesre, adjuk hozzá a megpucolt zöldségeket, majd öntsük fel 1 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk. Ha forr, dobjuk bele az erőleves kockát (a vállalkozó szelleműek 2 méterről indíthatják a dobást). Addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Eközben keverjük össze a Mester grízgaluska port 4 tojással, kicsit pihentessük (ilyenkor lehet gyakorolni a célba dobálást is). Ha a zöldségek megpuhultak, szaggassuk bele kanállal a grízgaluskát. Érdemes minél kisebbeket, annál puhább lesz, jobban megfő. Kb. 10-15 perc alatt megpuhul. Jó célzást és jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr3312619521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása