Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Máglyarakás

2017. június 25. - Derült égből allergia
  • 6 db gluténmentes zsemle
  • 5dl rizstej
  • 3 db tojás
  • 15 g mazsola
  • 15 g gluténmentes zsemlemorzsa
  • 60 g édesítő (Xilit, Eritrit)
  • 5 dkg darált dió
  • 2 közepes édes alma
  • 60 g baracklekvár
  • 20 g tejmentes margarin ( Liga )
  • 10 g  vaníliás  cukor
  • fahéj,  citromlé.

 

A szikadt, másnapos zsemléket vékony szeletekre vágjuk.  A kókusztejbe belekeverjük a tojássárgáját, a cukor felét, a vaníliás cukrot, mazsolát , az öntettel meglocsoljuk a zsemléket. Egy mély tűzálló edényt kikenünk tejmentes margarinnal, ebbe helyezzük a zsemlék felét. A szépen elterített zsemléket megszórjuk a gm zsemlemorzsával  és erre helyezzük az alma szeleteket.  Az almát előzetesen vékony szeletekre vágjuk, meglocsoljuk citromlével. A maradék cukorral és fahéjjal ízesítsük az almát, halmozzuk rá a zsemlére, megszórjuk a darált dióval és a maradék zsemlével tetőcserép szerűen fedjük be.  20 – 25 percig előmelegített sütőben, közepes hőfokon süssük.  Amíg sül a sütemény,  a tojásfehérjét a baracklekvár felével kemény habbá verjük.  Amikor a zsemle megpirult kivesszük a sütőből megkenjük a maradék baracklekvárral és óvatosan a tojáshabot is rásimítjuk. Visszahelyezzük a sütőbe, de csak annyi időre, hogy a tojáshab megpiruljon.  Vizes késsel szeleteljük, ha nem akarunk hozzáragadni a habhoz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr8912620213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása