- 6 db gluténmentes zsemle
- 5dl rizstej
- 3 db tojás
- 15 g mazsola
- 15 g gluténmentes zsemlemorzsa
- 60 g édesítő (Xilit, Eritrit)
- 5 dkg darált dió
- 2 közepes édes alma
- 60 g baracklekvár
- 20 g tejmentes margarin ( Liga )
- 10 g vaníliás cukor
- fahéj, citromlé.
A szikadt, másnapos zsemléket vékony szeletekre vágjuk. A kókusztejbe belekeverjük a tojássárgáját, a cukor felét, a vaníliás cukrot, mazsolát , az öntettel meglocsoljuk a zsemléket. Egy mély tűzálló edényt kikenünk tejmentes margarinnal, ebbe helyezzük a zsemlék felét. A szépen elterített zsemléket megszórjuk a gm zsemlemorzsával és erre helyezzük az alma szeleteket. Az almát előzetesen vékony szeletekre vágjuk, meglocsoljuk citromlével. A maradék cukorral és fahéjjal ízesítsük az almát, halmozzuk rá a zsemlére, megszórjuk a darált dióval és a maradék zsemlével tetőcserép szerűen fedjük be. 20 – 25 percig előmelegített sütőben, közepes hőfokon süssük. Amíg sül a sütemény, a tojásfehérjét a baracklekvár felével kemény habbá verjük. Amikor a zsemle megpirult kivesszük a sütőből megkenjük a maradék baracklekvárral és óvatosan a tojáshabot is rásimítjuk. Visszahelyezzük a sütőbe, de csak annyi időre, hogy a tojáshab megpiruljon. Vizes késsel szeleteljük, ha nem akarunk hozzáragadni a habhoz.