Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Mákos guba vaníliasodóval, rumos mazsolával

2017. június 25. - Derült égből allergia

Értékmentő recept. Nyuffadt gluténmentes kiflikből. A lehető legegyszerűbb recept, még a sütőt sem kell begyújtani.

  • 5 db gluténmentes kifli
  • Fél liter laktózmentes tej
  • 20 dkg darált mák
  • 1 kezeletlen, bio citrom héja
  • egy marék mazsola
  • egy kávéskanál vanília aroma/ vanília kikapart belseje
  • 3 evőkanál por alapú nyírfacukor

 

A tejet felforrósítjuk 2 evőkanál nyírfacukorral, a reszelt citromhéjjal, vanília aromával és a mazsolával. A kiflit karikákra vágjuk, egy tálba rakjuk. A darált mákot összekeverjük egy evőkanál nyírfacukorral. A kifliket leöntjük a forró tejjel, majd összeforgatjuk a „cukros”-mákkal. Vanília sodóval nyakon öntve tovább fokozható az élvezet (hígabb vanília pudinggal is tökéletes).

Vanília sodó: 2 tojás sárgáját csomómentesre keverünk egy evőkanál nyírfacukorral és 2 evőkanál diabetikus pudingporral. Feltesszük a tűzre és folyamatos kevergetés mellett hozzáadunk 2 dl laktózmentes tejet, amíg egy kevésbé sűrű sodót nem kapunk. Jó nassolást, jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr8512620401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása