Értékmentő recept. Nyuffadt gluténmentes kiflikből. A lehető legegyszerűbb recept, még a sütőt sem kell begyújtani.
- 5 db gluténmentes kifli
- Fél liter laktózmentes tej
- 20 dkg darált mák
- 1 kezeletlen, bio citrom héja
- egy marék mazsola
- egy kávéskanál vanília aroma/ vanília kikapart belseje
- 3 evőkanál por alapú nyírfacukor
A tejet felforrósítjuk 2 evőkanál nyírfacukorral, a reszelt citromhéjjal, vanília aromával és a mazsolával. A kiflit karikákra vágjuk, egy tálba rakjuk. A darált mákot összekeverjük egy evőkanál nyírfacukorral. A kifliket leöntjük a forró tejjel, majd összeforgatjuk a „cukros”-mákkal. Vanília sodóval nyakon öntve tovább fokozható az élvezet (hígabb vanília pudinggal is tökéletes).
Vanília sodó: 2 tojás sárgáját csomómentesre keverünk egy evőkanál nyírfacukorral és 2 evőkanál diabetikus pudingporral. Feltesszük a tűzre és folyamatos kevergetés mellett hozzáadunk 2 dl laktózmentes tejet, amíg egy kevésbé sűrű sodót nem kapunk. Jó nassolást, jó étvágyat!