- 1 csokor medvehagyma
- 1 vörösbab konzerv
- 1 csemegekukorica konzerv
- 1 kocka diabetikus étcsoki (elhagyható)
- só, bors
- 1 késhegynyi fahéj (elhagyható)
- 1 konzerv paradicsompüré
- chili ízlés szerint
- 50 dkg darált sertéshús
- 4 evőkanál olívaolaj
- fél fej vöröshagyma
- 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
Hús nélkül, vegetáriánus chilis bab is készíthető. A medvehagymát alaposan megmossuk, felaprítjuk. A vöröshagymát felaprítjuk, olajon üvegesre pirítjuk. Beletesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a chilit, ki mennyire csípősre szeretné, a fűszerpaprikát, hogy szép színe legyen és a fahéjat. Egy kis vízzel felöntjük, hogy ne égjen oda. Hozzáöntjük a paradicsompürét, a babot és a kukoricát is, majd beletesszük az étcsokit is, ami igazán pikáns ízt kölcsönöz neki. Rászórjuk a felaprított medvehagymát. Jól összeforgatjuk. Kb. 20 percig rotyogtatjuk folyamatos kevergetés mellet, amíg kellően be nem sűrűsödik. Medvehagymával megszórva tálaljuk. Jó étvágyat!