Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Medvehagymás chilis bab naan-nal (indiai lepénykenyér)

2017. június 25. - Derült égből allergia
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 vörösbab konzerv
  • 1 csemegekukorica konzerv
  • 1 kocka diabetikus étcsoki (elhagyható)
  • só, bors
  • 1 késhegynyi fahéj (elhagyható)
  • 1 konzerv paradicsompüré
  • chili ízlés szerint
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 csapott evőkanál fűszerpaprika

 

Hús nélkül, vegetáriánus chilis bab is készíthető. A medvehagymát alaposan megmossuk, felaprítjuk. A vöröshagymát felaprítjuk, olajon üvegesre pirítjuk. Beletesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a chilit, ki mennyire csípősre szeretné, a fűszerpaprikát, hogy szép színe legyen és a fahéjat. Egy kis vízzel felöntjük, hogy ne égjen oda. Hozzáöntjük a paradicsompürét, a babot és a kukoricát is, majd beletesszük az étcsokit is, ami igazán pikáns ízt kölcsönöz neki. Rászórjuk a felaprított medvehagymát. Jól összeforgatjuk. Kb. 20 percig rotyogtatjuk folyamatos kevergetés mellet, amíg kellően be nem sűrűsödik. Medvehagymával megszórva tálaljuk. Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr3112620439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása