Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Meggy leves túrógombóccal

2017. június 25. - Derült égből allergia
  • 1,5 dl laktózmentes tej
  • fél kiló magozott meggy (befőtt is lehet)
  • evőkanál folyékony stevia
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 bio citrom reszelt héja

A hozzávalókat turmixgépben összeturmixoljuk, majd hűtőbe rakjuk egy fél órára.  Egész kimagozott meggyszemeket is szórhatunk az elkészült levesbe. Túrógombóccal de vanília fagyival is hűsítő lehet. Ez a legegyszerűbb ételek egyike, de legalább olyan finom, mint amilyen egyszerű.

Túrógombóc

  • 10 dkg laktózmentes túró
  • 1 evőkanál Mester Család gluténmentes rizsdara
  • 1 nagyobb tojás
  • 1 kávékanál folyékony stevia
  • 1 teáskanál Mester Család rizsliszt

 

A hozzávalókat összegyúrjuk, vizes kézzel kicsi gombócokat formálunk, forrásban lévő vízben kifőzzük. Itt a panír elmarad.

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr8212619527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása