- 4 nagyobb szelet kicsontozott karaj
- Mester család panírmorzsa
- 3 evőkanál rizsliszt
- só, bors, szárított oregánó
- 1 zacskó üvegtészta (250 g)
- 2 tojás
- olívaolaj a sütéshez
- fél fej vöröshagyma
- 1 üveg szeletelt gomba
- 10 dkg sonka
- 10 dkg laktózmentes trappista sajt
- 1 bio citrom
- 1 üveg sűrített paradicsom
- egy csipet nyírfacukor por
Az üvegtésztát egy mélyebb tálba tördeljük, leöntjük forrásban lévő vízzel, lefedve hagyjuk kb. 10-15 percig. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk mindkét oldalát. Elkészítjük a panírt: az egyik tálba 3 evőkanál rizslisztet, a másikba két tojást felverve pici sóval, a harmadikba gluténmentes zsemlemorzsát teszünk. Ebben a sorrendben beleforgatjuk a húsokat, majd forró olívaolajban kisütjük. A hagymát 2 evőkanál olívaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt gombát, a felkockázott sonkát, pár percig pirítjuk, majd felöntjük a paradicsompürével. Hozzáadjuk a sót, borsot, oregánót és egy csipet nyírfacukrot. Kb. 15 percig kevergetve főzzük. Összeforgatjuk a tésztával, mellérakjuk a húst, reszelt laktózmentes sajttal és pár vékony szelet citrommal tálaljuk. Jó étvágyat!