Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Tiramisu palacsinta

2017. június 25. - Derült égből allergia

A palacsintához:

  • 1 bögre rizsliszt
  • 1 bögre laktózmentes tej/ vagy szódavíz
  • 1 közepes tojás
  • 1 kávékanál sütőpor
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál xilit
  • 1 evőkanál rumaroma

A krémhez:

  • 100 g laktózmentes mascarpone
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál xilit (ízlés szerint)

Szóráshoz:

  • Cukrozatlan kakaópor

Ha unjuk a palacsintát és a tiramisu is a fülünkön jön ki, ötvözzük a kettőt a gyerekek nagy örömére.

A tojást kikeverjük a xilittel, hozzáadjuk a lisztet, sütőport, csipet sót, szódabikarbónát, a rumaromát, majd a tejet/szódát, amíg sűrűbb palacsinta tésztát nem kapunk. Egy serpenyőbe egy kanál olívaolajat teszünk. Egy kisebb merőkanállal tésztát merünk a közepére, mindkét oldalát megsütjük.

A tojások sárgáját a xilittel kikeverjük, hozzáadjuk a mascarponét. A tojások fehérjéket habbá verjük. A mascarponés krémhez forgatjuk. Rásimítjuk a palacsintákra. Kakaót szitálunk egy kisebb szűrővel a tetejére. Vaníliás pudinggal töltve is tökéletes. Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr1212620349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása