A palacsintához:
- 1 bögre rizsliszt
- 1 bögre laktózmentes tej/ vagy szódavíz
- 1 közepes tojás
- 1 kávékanál sütőpor
- 1 csipet szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1 evőkanál xilit
- 1 evőkanál rumaroma
A krémhez:
- 100 g laktózmentes mascarpone
- 2 tojás
- 1 evőkanál xilit (ízlés szerint)
Szóráshoz:
- Cukrozatlan kakaópor
Ha unjuk a palacsintát és a tiramisu is a fülünkön jön ki, ötvözzük a kettőt a gyerekek nagy örömére.
A tojást kikeverjük a xilittel, hozzáadjuk a lisztet, sütőport, csipet sót, szódabikarbónát, a rumaromát, majd a tejet/szódát, amíg sűrűbb palacsinta tésztát nem kapunk. Egy serpenyőbe egy kanál olívaolajat teszünk. Egy kisebb merőkanállal tésztát merünk a közepére, mindkét oldalát megsütjük.
A tojások sárgáját a xilittel kikeverjük, hozzáadjuk a mascarponét. A tojások fehérjéket habbá verjük. A mascarponés krémhez forgatjuk. Rásimítjuk a palacsintákra. Kakaót szitálunk egy kisebb szűrővel a tetejére. Vaníliás pudinggal töltve is tökéletes. Jó étvágyat!