Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Rántott tejbegríz

2017. június 25. - Derült égből allergia

Sosem gondoltam volna, hogy gyermekkorom anyu által készített kedvenc tejbegrízét egyszer én fogom megalkotni allergiásosan, a tetejébe még ki is rántom. Mielőtt hozzákezdtem még elég szürreálisnak tűnt, de az eredmény magáért beszélt.

  • 5 dl laktózmentes tej
  • 15 dkg Mester Család rizsdara
  • Xilit (ízlés szerint)
  • Mester Család gluténmentes vaníliás cukor
  • Mester Család lisztkeverék panírozáshoz
  • 1 db tojás a panírozáshoz
  • Mester Család zsemlemorzsa panírozáshoz
  • olaj, vagy zsír a sütéshez
  • 2 evőkanál Dia-Wellness lekvár (bármilyen)

A tejből, cukorból, vaníliás cukorból és rizsdarából nagyon sűrű tejbegrízt főzünk. Ha nem bírjuk tovább az éhezést, rögtön be is faljuk. Türelmesebb háziasszonyok még melegen, kb. 4-5 cm vastagon elsimítják egy tálcán. Amikor kihűlt, kis kockákra szeljük. Egyenként bepanírozzuk őket, majd forró olajban (zsírban) mindkét felüket aranybarnára sütjük. Fahéjas vaníliás cukorral, lekvárral díszítjük. Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr4612619839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása