Sosem gondoltam volna, hogy gyermekkorom anyu által készített kedvenc tejbegrízét egyszer én fogom megalkotni allergiásosan, a tetejébe még ki is rántom. Mielőtt hozzákezdtem még elég szürreálisnak tűnt, de az eredmény magáért beszélt.
- 5 dl laktózmentes tej
- 15 dkg Mester Család rizsdara
- Xilit (ízlés szerint)
- Mester Család gluténmentes vaníliás cukor
- Mester Család lisztkeverék panírozáshoz
- 1 db tojás a panírozáshoz
- Mester Család zsemlemorzsa panírozáshoz
- olaj, vagy zsír a sütéshez
- 2 evőkanál Dia-Wellness lekvár (bármilyen)
A tejből, cukorból, vaníliás cukorból és rizsdarából nagyon sűrű tejbegrízt főzünk. Ha nem bírjuk tovább az éhezést, rögtön be is faljuk. Türelmesebb háziasszonyok még melegen, kb. 4-5 cm vastagon elsimítják egy tálcán. Amikor kihűlt, kis kockákra szeljük. Egyenként bepanírozzuk őket, majd forró olajban (zsírban) mindkét felüket aranybarnára sütjük. Fahéjas vaníliás cukorral, lekvárral díszítjük. Jó étvágyat!