- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 késhegynyi chilipor
- borsízlés szerint
- 1 fél fej vöröshagyma
- 2 db kaliforniai paprika
- 1 db kisebb padlizsán
- 1 db nagyobb paradicsom
- 2 doboz paradicsomkonzerv (darabolt, hámozott)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 4 db közepes tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 1 zacskó laktózmentes mozzarella
Nagyobb serpenyőben vagy wokban az olívaolajat felforrósítjuk, az összeaprított hagymát megpirítjuk, rászórjuk a felkockázott kaliforniai paprikát, paradicsomot és a padlizsánt. Nyakon öntjük a paradicsompürével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Aki szereti a csípős ízeket, egy csipetnyi chiliport is tehet bele. Amikor a zöldségek már kezdenek puhulni 4 tojást üssünk a tetejébe és dobáljuk bele a laktózmentes mini mozzarella golyókat. Pár percig hagyjuk a tűzön, hogy a golyók kezdjenek megolvadni és a tojásból „jó esetben” tükörtojás legyen. Ha minden jól sikerült, frissen aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Jó étvágyat!