Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Shakshuka, a Közel-Kelet "lecsója"

2017. június 25. - Derült égből allergia
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 késhegynyi chilipor
  • borsízlés szerint
  • 1 fél fej vöröshagyma
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 1 db kisebb padlizsán
  • 1 db nagyobb paradicsom
  • 2 doboz paradicsomkonzerv (darabolt, hámozott)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 4 db közepes tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 zacskó laktózmentes mozzarella

Nagyobb serpenyőben vagy wokban az olívaolajat felforrósítjuk, az összeaprított hagymát megpirítjuk, rászórjuk a felkockázott kaliforniai paprikát, paradicsomot és a padlizsánt. Nyakon öntjük a paradicsompürével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Aki szereti a csípős ízeket, egy csipetnyi chiliport is tehet bele. Amikor a zöldségek már kezdenek puhulni 4 tojást üssünk a tetejébe és dobáljuk bele a laktózmentes mini mozzarella golyókat. Pár percig hagyjuk a tűzön, hogy a golyók kezdjenek megolvadni és a tojásból „jó esetben” tükörtojás legyen. Ha minden jól sikerült, frissen aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr9212620425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása