Muffin formában nagyon változatos ételeket készíthetünk. Egy a sok közül, érdemes kipróbálni.
- 20 dkg spagetti
- só (ízlés szerint)
- 1 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 közepes doboz paradicsompüré
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál szárított oregano
- 2 db tojás
- 10 dkg laktózmentes sajt
A tésztát enyhén sós vízben 8-10 perc alatt előfőzzük, leszűrjük. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd az aprított vörös- és fokhagymát megpároljuk. Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel, oreganóval fűszerezzük, és lassú tűzön, kevergetve összefőzzük. A tojásokat habosra felverjük és összekeverjük a megfőtt tésztával és a sajt felével. Ízlés szerint sózzuk (szerelmes, vagy kissé feledékeny szakácsnők jobb, ha közben kóstolgatják), majd hozzáforgatjuk a paradicsomszószt. A muffin formákat kikenjük laktózmentes vajjal vagy olajjal, tésztát belekanalazzuk, ráreszeljük a megmaradt sajtot. Előmelegített sütőben kb. 25 percet sütjük. A kész muffinokat langyosra hűtjük, majd kiszedjük a formákból. Tetszés szerint díszítjük. Jó étvágyat!