Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Spagetti muffin

2017. június 25. - Derült égből allergia

Muffin formában nagyon változatos ételeket készíthetünk. Egy a sok közül, érdemes kipróbálni.

  • 20 dkg spagetti
  • só (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes doboz paradicsompüré
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál szárított oregano
  • 2 db tojás
  • 10 dkg laktózmentes sajt

A tésztát enyhén sós vízben 8-10 perc alatt előfőzzük, leszűrjük. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd az aprított vörös- és fokhagymát megpároljuk. Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel, oreganóval fűszerezzük, és lassú tűzön, kevergetve összefőzzük. A tojásokat habosra felverjük és összekeverjük a megfőtt tésztával és a sajt felével. Ízlés szerint sózzuk (szerelmes, vagy kissé feledékeny szakácsnők jobb, ha közben kóstolgatják), majd hozzáforgatjuk a paradicsomszószt. A muffin formákat kikenjük laktózmentes vajjal vagy olajjal, tésztát belekanalazzuk, ráreszeljük a megmaradt sajtot. Előmelegített sütőben kb. 25 percet sütjük. A kész muffinokat langyosra hűtjük, majd kiszedjük a formákból. Tetszés szerint díszítjük.  Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr6712620417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása