Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Spárga hollandi mártással

2017. június 25. - Derült égből allergia
  • 1 csokor fehér spárga
  • só, bors (ízlés szerint)
  • víz
  • pár szem parázsburgonya

A spárgát meghámozzuk, a száraz végét levágjuk, hogy elkerüljük a keserű ízt. Sós vízbe állítjuk, megfőzzük kb 20 perc alatt. Finomabb lesz, ha egy csipet cukrot szórunk a vízbe vagy pár csepp citromot facsarunk a sós vízbe.

Hollandi mártás:

  • 2 tojás sárgája
  • só (ízlés szerint)
  • 2 evőkanál víz
  • egy késhegynyi cayenne bors
  • 10 dkg laktózmentes vaj

Egy lábasban vizet teszünk a lassú tűzre, fölé rakunk egy másik lábast, amibe még forrás előtt beleütünk két tojás sárgáját. Vízzel simára keverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy teáskanál citromlevet. Kézi habverővel habosítjuk, kb. 5 perc után levesszük a tűzről. Felolvasztjuk a vajat, amit lassan belecsorgatunk, folyamatos habverőzés mellett. Majd pár percre még visszatesszük a vízgőz fölé, amíg kellően besűrűsödik.

Főtt parázsburgonyával igazi könnyű nyári fogás. Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr4112620415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása