- 1 tonhalkonzerv
- 1 bio citrom leve
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- egy marék olajbogyó
- 10 dkg laktózmentes trappista sajt
- 1 szelet gluténmentes kenyér
- 1 db nagy paradicsom
- 1 fej saláta
Igazi laktató saláta, férfiak is szeretni fogják.
A saláta leveket megmossuk, egy tálba rakjuk. Egy evőkanál olívaolajat öntünk rá és pár csepp citromot meglocsoljuk, egy csipet sóval összeforgatjuk. A tonhal konzervről leöntjük a levét, majd a salátára tesszük. Ráfacsarjuk egy negyed citrom levét. Erre jön az olajbogyó, majd a felkockázott paradicsom. 1 evőkanál olívaolajon pár perc alatt megpirítjuk a felkockázott gluténmentes kenyeret. A salátára szórjuk, majd reszelt sajttal megszórva tálaljuk. Jó étvágyat!