- fél fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- fél kg darált sertéshús
- 2 pohár laktózmentes tejföl
- Mester család palacsintapor
- 1 kávéskanál eritrit
- 1 tojás
- só, bors (ízlés szerint)
- 1 teáskanál fűszerpaprika
A felhevített olajon a felaprított vöröshagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a darálthúst, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk az őrölt fűszerpaprikát, pár percig pirítjuk kevergetés mellett, majd felöntjük 3 bögre vízzel. 20-25 percig főzzük fedő alatt időnként megkeverve. Ha szükséges öntünk még hozzá vizet, hogy ne égjen oda. Közben 8 darab palacsintát sütünk Mester palacsintaporból, 1 tojásból, egy csipet sóval, 1 kávéskanál eritrittel (én édes palacsintából szeretem, de természetesen sósan is elkészíthetjük), szódával vagy laktózmentes tejjel szokás, ízlés szerint. Ha a hús megfőtt, leszűrjük, és a levét félretesszük. A húst összekeverjük egy kupa laktózmentes tejföllel, szükség esetén sózzuk. A palacsintába töltjük. A leszűrt levet feltesszük a tűzre, 2 kanál laktózmentes tejfölből, egy kávékanál fűszerpaprikából, egy csipet sóból és 1 evőkanál rizslisztből rántást készítünk, ezzel sűrítjük folyamatos kevergetés mellet. Ráöntjük a palacsintára. Jó étvágyat!