Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Hortobágyi húsos palacsinta villámgyorsan

2017. június 26. - Derült égből allergia
  • fél fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • fél kg darált sertéshús
  • 2 pohár laktózmentes tejföl
  • Mester család palacsintapor
  • 1 kávéskanál eritrit
  • 1 tojás
  • só, bors (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál fűszerpaprika

 

A felhevített olajon a felaprított vöröshagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a darálthúst, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk az őrölt fűszerpaprikát, pár percig pirítjuk kevergetés mellett, majd felöntjük 3 bögre vízzel. 20-25 percig főzzük fedő alatt időnként megkeverve. Ha szükséges öntünk még hozzá vizet, hogy ne égjen oda. Közben 8 darab palacsintát sütünk Mester palacsintaporból, 1 tojásból, egy csipet sóval, 1 kávéskanál eritrittel (én édes palacsintából szeretem, de természetesen sósan is elkészíthetjük), szódával vagy laktózmentes tejjel szokás, ízlés szerint. Ha a hús megfőtt, leszűrjük, és a levét félretesszük. A húst összekeverjük egy kupa laktózmentes tejföllel, szükség esetén sózzuk. A palacsintába töltjük. A leszűrt levet feltesszük a tűzre, 2 kanál laktózmentes tejfölből, egy kávékanál fűszerpaprikából, egy csipet sóból és 1 evőkanál rizslisztből rántást készítünk, ezzel sűrítjük folyamatos kevergetés mellet. Ráöntjük a palacsintára. Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr9012620449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása