Villámgyors, mutatós étel. Vacsorára, vagy csak úgy.
- fél fej vöröshagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- 20 dkg rizs
- 1 konzerv szeletelt csiperkegomba
- 2 nagyobb kaliforniai paprika
- só, bors
- 1 kisebb cukkini
- 1 kávéskanál szárított kakukkfű
A cukkinit megpucoljuk, felkockázzuk, megsózzuk, majd kb. 15 percig pihentetjük.
A rizst forró, sós vízben megfőzzük (nem kell túl puhára), leszűrjük, félretesszük. 2 evőkanál olívaolajon a felaprított vöröshagymát üvegesre pirítjuk. A gombát a leve nélkül hozzáöntjük, fedő alatt pirítjuk pár percig. Hozzákeverjük a rizst, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, hozzáadjuk a kakukkfüvet, pár percig összeforgatjuk, hagy szokják egymást. Félretesszük. A grillserpenyőben 2 evőkanál olívaolajat hevítünk, beletesszük a cukkinit és addig forgatjuk, amíg szépen pirulni nem kezd. Ha kész, a rizses töltelékhez forgatjuk. A kaliforniai paprikák tetejét levágjuk, kiszedjük a magházat, megtisztítjuk a magoktól. Sütőpapírral bélelt tepsibe állítjuk, belekanalazzuk a tölteléket, visszatesszük a kalapokat, majd 180 fokon kb. 15 percig sütöm, amíg puhulni nem kezd a paprika. Egyet tegyünk félre, hogy még nézegethessük egy kicsit (olyan szépek). A többihez: Jó étvágyat!