Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Kenyérlángos

2017. június 26. - Derült égből allergia

A tésztához:

  • 20 dkg Mester család kenyérliszt
  • 1 teáskanál burgonyapehely
  • 1 bögre laktózmentes tej
  • 200 g élesztő
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • só (ízlés szerint, kb egy kávékanál)

A feltéthez:

  • 2 kis/1 nagy kupa laktózmentes tejföl
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 kávéskanál fokhagymakrém
  • 15 dkg laktózmentes trappista sajt

Az élesztőt a langyos (fontos, hogy ne legyen se túl meleg, se túl hideg) laktózmentes tejben felfuttatjuk. (cukor nélkül is felfut, csak több idő kell neki). A lisztet összeszitáljuk a sóval, sütőporral és a burgonyapehellyel. Hozzáadom az élesztős tejet, ha már felfutott, dagasztani kezdjük. Ha kész, kb 45 percre egy tálban konyharuhával letakarva félretesszük. Ezalatt a 2 pohár/ vagy egy nagy tejfölben elkeverjük a sót, egy kávéskanál fokhagymakrémet és a felaprított lilahagymát. A tésztát lisztezett asztalon nagyjából átnyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 180 fokon 20 percig sütjük. Ekkor kihúzzuk, jó vastagon megkenjük a hagymás tejföllel, rászórjuk a reszelt sajtot, majd további 10 percre visszatoljuk a sütőbe. Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr912622603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása