- 250 g Mester család gluténmentes pizzapor
- 1 dl laktózmentes tej
- fél csomag élesztő
- Univer pizzakrém
- Liga margarin
- víz
- szalámi
- 15 dkg laktózmentes trappista sajt
Díszítéshez:
- 10 dkg laktózmentes trappista sajt
- egy olajbogyó
- egész feketebors
Felhasználási javaslat: 1dl.tejben vagy vízben felfuttatunk fél csomag friss élesztőt, 1 mokkáskanál cukorral. 25 dkg pizzatészta port, 2,5dkg margarint, 1,5dl langyos vizet simára keverünk, margarinnal kikent formába öntjük, és rátesszük a feltéteket. Kb. 30 percig kelesztjük és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.
Innen: http://www.lisztérzékeny.hu/mester-csalad-glutenmentes-pizzapor-(kicsi)
A hátoldalán található leírás szerint készítettem a pizza tésztát annyi eltéréssel, hogy:
1 dl laktózmentes tejen cukor nélkül futtattam fel az élesztőt, és Liga laktózmentes margarint használtam. A tésztát megkentem a pizzakrémmel, kb. 20 percig sütöttem. Kihúztam a sütőből, ráreszeltem a sajtot, további 10 perce visszatoltam. Eközben a szalámi szeletekre laktózmentes sajtból kivagdostam a számokat, majd a megsült pizzára tettem még forrón. A hőtől picit ráolvadnak a számok. Az óra mutatója egész feketeborsból és egy olajbogyóból készült. Amikor az idő múlása már nem érdekel bennünket, a borsokat szépen leszedegetjük. Jó étvágyat!