- 1 db közepes burgonya
- 1 db közepes batáta
- 3 kanál olívaolaj
- só, őrölt feketebors, őrölt kakukkfű, oregánó,
Köretként, de főételként is szuper. Ez egyszemélyes adag, mindenki saját és családja befogadóképességéhez mérten készítheti el. A burgonyát és a batátát alaposan megmossuk. Éles késsel sűrűn beirdaljuk, a lényeg, hogy a krumpli alja egyben maradjon. Vigyázzunk, ne vágjuk át teljesen! Közben igyekezzünk elkerülni, hogy a folyamat végére az ujjaink ne koppintsák Michael Jackson „tíz ujjamon ragtapasz” korszakát. Őt biztos nem zavarta, minket kicsit akadályozna az alkotásban. Ha ezt szerencsésen elkerültük, az olívaolajat összekeverjük a fűszerekkel ízlés szerint. A burgonyákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Meglocsoljuk a fűszeres olajjal. 180 fokos sütőben 40-60 perc alatt megsül. Én először a „sima” krumplit teszem be, annak több idő kell, hogy megpuhuljon és csak 10-15 perc múlva az édesburgonyát. Sokféle módon variálható. Ha a résekbe laktózmentes sajtdarabkákat, kolbász szeleteket, hagymát dugdosunk, különböző ízhatásokat érhetünk el. Jó étvágyat!