Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Svéd fűszeres rozmaringos hasselback burgonya és édesburgonya

2017. június 26. - Derült égből allergia
  • 1 db közepes burgonya
  • 1 db közepes batáta
  • 3 kanál olívaolaj
  • só, őrölt feketebors, őrölt kakukkfű, oregánó,

Köretként, de főételként is szuper. Ez egyszemélyes adag, mindenki saját és családja befogadóképességéhez mérten készítheti el. A burgonyát és a batátát alaposan megmossuk. Éles késsel sűrűn beirdaljuk, a lényeg, hogy a krumpli alja egyben maradjon. Vigyázzunk, ne vágjuk át teljesen!  Közben igyekezzünk elkerülni, hogy a folyamat végére az ujjaink ne koppintsák Michael Jackson „tíz ujjamon ragtapasz” korszakát. Őt biztos nem zavarta, minket kicsit akadályozna az alkotásban. Ha ezt szerencsésen elkerültük, az olívaolajat összekeverjük a fűszerekkel ízlés szerint. A burgonyákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Meglocsoljuk a fűszeres olajjal. 180 fokos sütőben 40-60 perc alatt megsül. Én először a „sima” krumplit teszem be, annak több idő kell, hogy megpuhuljon és csak 10-15 perc múlva az édesburgonyát. Sokféle módon variálható. Ha a résekbe laktózmentes sajtdarabkákat, kolbász szeleteket, hagymát dugdosunk, különböző ízhatásokat érhetünk el. Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr9212620451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása