- 1 db keményebb avokádó
- 1 db konzerv articsóka
- 1 nagyobb kaliforniai paprika
- 1 nagyobb paradicsom
- 1 avokádót
- zöldségalaplé
- sáfrány
- kurkuma
- só
- bors
- víz
- fél fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 20 dkg rizs
- Cenovis gluténmentes erőleves kocka
Zöldség alaplé hiányában 4 dl vizet felforralunk, Cenovis erőleves kockát dobunk bele. 3 evőkanál olajon megpirítjuk a hagymát egy mélyebb serpenyőben, rádobjuk a felcsíkozott/kockázott kaliforniai paprikát és a paradicsomot, pár percig fonnyasztjuk, de még ropogós maradjon. A serpenyőbe öntjük, pár percig összepirítjuk. Ezután felöntjük az alaplével, hozzáadunk 1 kávéskanál sáfrányt és egy csipetnyi őrölt kurkumát, sózzuk, borsozzuk (ízlés szerint). Lefedve, időnként megkeverve, rázogatva kb. 10 percig fedő alatt főzzük. Vigyázzunk, oda ne égjen.(vagyis ne a kedvenc sorozatunk műsoridejében kezdjünk hozzá). Ekkor hozzáadjuk az articsókát és a felkockázott avokádót (meghámozzuk, félbevágjuk, kivesszük a magját, felkockázzuk). További 5 percig pároljuk, majd levesszük a tűzről. Ezt követően még 8-10 percig fedő alatt hagyjuk, így magába szívja a rizs a vizet. Jó étvágyat!
Természetesen ennél diszkrétebben tessék rázogatni azt a serpenyőt :
(Forrás: nemkutya.com)