Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Zöldborsóleves galuskával

2017. június 26. - Derült égből allergia
  • 40 dkg zsenge zöldborsó
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 szál petrezselyem gyökér
  • 3-4 szál sárgarépa
  • 2 db kisebb burgonya
  • 1 db kisebb fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 1 evőkanál Eritrit vagy Xilit
  • olaj

A galuskához:

  • 2 egész tojás és kukoricaliszt, só

A zöldborsót és a megtisztított zöldségeket egy fazékban 2-3 evőkanál olajon előpároljuk, majd vízzel felöntjük. Sózzuk és hozzáadjuk az édesítőszert is, kisebb fej vöröshagymát teszünk hozzá, majd puhára főzzük. A vöröshagymát egyben kihalásszuk (ha bírjuk). A rizslisztet beleszórjuk (aki sűrűbben szereti, lehet 2 evőkanál is). A rizsliszt nagy előnye, hogy sohasem csomósodik, semleges ízű, így megmarad a leves természetes íze. Közben a levét kóstolgatjuk és ízlés szerint sóval vagy édesítővel kezelgetjük.

Galuskához: 2 egész tojást, 1 mokkáskanál sót a kukoricaliszttel összekeverjük és galuskaszaggatóval vagy kiskanállal a gyengén forrásban lévő levesbe szaggatjuk. Jó étvágyat!

 

zoldborso_leves.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr3812622607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása