- 40 dkg zsenge zöldborsó
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 3 szál petrezselyem gyökér
- 3-4 szál sárgarépa
- 2 db kisebb burgonya
- 1 db kisebb fej vöröshagyma
- 1 evőkanál rizsliszt
- 1 evőkanál Eritrit vagy Xilit
- só
- olaj
A galuskához:
- 2 egész tojás és kukoricaliszt, só
A zöldborsót és a megtisztított zöldségeket egy fazékban 2-3 evőkanál olajon előpároljuk, majd vízzel felöntjük. Sózzuk és hozzáadjuk az édesítőszert is, kisebb fej vöröshagymát teszünk hozzá, majd puhára főzzük. A vöröshagymát egyben kihalásszuk (ha bírjuk). A rizslisztet beleszórjuk (aki sűrűbben szereti, lehet 2 evőkanál is). A rizsliszt nagy előnye, hogy sohasem csomósodik, semleges ízű, így megmarad a leves természetes íze. Közben a levét kóstolgatjuk és ízlés szerint sóval vagy édesítővel kezelgetjük.
Galuskához: 2 egész tojást, 1 mokkáskanál sót a kukoricaliszttel összekeverjük és galuskaszaggatóval vagy kiskanállal a gyengén forrásban lévő levesbe szaggatjuk. Jó étvágyat!