Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Mákos tészta reloaded, muffin formában, sütőben sütve

2017. július 04. - Derült égből allergia

A gyerekkori, menzás emlékeket felejtsük el. Teljesen új megközelítésben a nagymama által vakáció idején készített mákos tészta.

300 g gluténmentes száraztészta (széles metélttel az igazi, bár én a képen látható adagot spagettiből készítettem, mivel abból halmoztam fel itthon tetemes mennyiséget)

  • 3 tojás
  • 2 evőkanál laktózmentes vaj
  • 150 g darált mák
  • por alapú xilit
  • 1 marék mazsola
  • 1teáskanál kandírozott citromhéj
  • 1 bio citrom reszelt héja

A tésztát, forrásban lévő sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük a szokásos módon. A felvert tojásokat összekeverjük az olvasztott vajjal, beleszórjuk az édesítővel kikevert mákot, a mazsolát, a kandírozott és a reszelt citromhéjat. A tésztára öntjük a tojásos masszát, jól összeforgatjuk. A kivajazott muffin formába belekanalazzuk a tésztát, előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Lekvárral, vanília sodóval, meggyszósszal is tálalhatjuk. Jó étvágyat!

makos.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr3912641185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása