A gyerekkori, menzás emlékeket felejtsük el. Teljesen új megközelítésben a nagymama által vakáció idején készített mákos tészta.
300 g gluténmentes száraztészta (széles metélttel az igazi, bár én a képen látható adagot spagettiből készítettem, mivel abból halmoztam fel itthon tetemes mennyiséget)
- 3 tojás
- 2 evőkanál laktózmentes vaj
- 150 g darált mák
- por alapú xilit
- 1 marék mazsola
- 1teáskanál kandírozott citromhéj
- 1 bio citrom reszelt héja
A tésztát, forrásban lévő sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük a szokásos módon. A felvert tojásokat összekeverjük az olvasztott vajjal, beleszórjuk az édesítővel kikevert mákot, a mazsolát, a kandírozott és a reszelt citromhéjat. A tésztára öntjük a tojásos masszát, jól összeforgatjuk. A kivajazott muffin formába belekanalazzuk a tésztát, előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Lekvárral, vanília sodóval, meggyszósszal is tálalhatjuk. Jó étvágyat!