Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Spagettivel töltött padlizsán

2017. július 04. - Derült égből allergia

Olaszországban ettem ezt az ételt először. Természetesen a hozzávalókat behelyettesítettem a mentes megfelelőikkel. Nagy örömömmel tapasztaltam, hogy ezt a finomságot sem kell kihagynom az étrendemből.

  • 1 nagyobb padlizsán
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • fél fej vöröshagyma
  • 10 dkg gépsonka
  • 15 dkg gluténmentes spagetti
  • 3 db közepes paradicsom
  • 1 paradicsomkonzerv
  • 15 dkg laktózmentes trappista sajt
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 1 kávékanál szárított oregánó
  • 1 csapott kávékanál eritrit

A padlizsánokat megmossuk, félbevágjuk, egy kanállal kikaparjuk a magos belsejüket, majd megsózzuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 10-15 percig sütjük. Ezalatt a spagettit kifőzzük sós, forrásban lévő vízben, majd leszűrjük. 2 evőkanál olívaolajon megpirítjuk a felaprított vöröshagymát, rádobjuk a felkockázott sonkát, ha már kezd pirulni hozzáadjuk a hámozott, felkockázott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, hozzáadjuk a fűszereket. Beleöntjük a paradicsompürét és 1-2 evőkanál vizet is, ha nem szeretnénk túl sűrűre. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a paradicsom megpuhul, és sűrűsödni kezd (ha darabos maradna a paradicsom, botmixerrel pürésíthetjük). A szószt összeforgatjuk a tésztával, majd a padlizsánba töltjük. További 10 percre berakjuk a sütőbe. Mielőtt elkészülne, kivesszük és megszórjuk reszelt sajttal és pár percre visszatoljuk, amíg a sajt ráolvad. Jó étvágyat!  

padlizsan.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr8212641193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása