- 1 bögre rizs
- 3 bögre laktózmentes tej
- 1 dl víz
- 1 evőkanál laktózmentes vaj
- 3 tojás
- 100 g eritrit
- 1 bio citrom reszelt héja
- 1 marék mazsola
- 1 kávéskanál vanília aroma
A tejet felforraljuk a vízzel, az édesítővel, vanília aromával. Beleszórjuk a mazsolát és a citromhéjat is. Ha forr, hozzáöntjük a rizst is. Ha megfőtt a rizs, fedő alatt hagyjuk még állni további 10 percig, hogy magába szívja az összes folyadékot. A tojásokat ketté választjuk. A tojássárgáját kikavarjuk az olvasztott vajjal, majd a tejberizsünkhöz öntjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatos mozdulatokkal a rizses masszához forgatjuk. kivajazott tepsibe öntjük. 180 fokon, kb. 30-35 percig sütjük, amíg pirulni nem kezd a teteje.
Lekvárral kínáljuk. Jó étvágyat!