Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Villámgyors rizskoch

2017. július 04. - Derült égből allergia
  • 1 bögre rizs
  • 3 bögre laktózmentes tej
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál laktózmentes vaj
  • 3 tojás
  • 100 g eritrit
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • 1 marék mazsola
  • 1 kávéskanál vanília aroma

A tejet felforraljuk a vízzel, az édesítővel, vanília aromával. Beleszórjuk a mazsolát és a citromhéjat is. Ha forr, hozzáöntjük a rizst is. Ha megfőtt a rizs, fedő alatt hagyjuk még állni további 10 percig, hogy magába szívja az összes folyadékot. A tojásokat ketté választjuk. A tojássárgáját kikavarjuk az olvasztott vajjal, majd a tejberizsünkhöz öntjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatos mozdulatokkal a rizses masszához forgatjuk. kivajazott tepsibe öntjük. 180 fokon, kb. 30-35 percig sütjük, amíg pirulni nem kezd a teteje.

Lekvárral kínáljuk. Jó étvágyat!

rizskoch.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr3012641187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása