Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Levendulás sárgabarack krémleves

2017. július 10. - Derült égből allergia

Sokan nem tudják, hogy a levendula nem csak dísznövényként, a molyok elleni küzdelemben lehet segítségünkre, de a fűszer-, és gyógynövény szerepe sem elhanyagolható. Kiválóan párosítható gyümölcsökkel, limonádéba, lekvárba, süteménybe csempészve is igazán különleges, pikáns ízhatást érhetünk el vele.

Hozzávalók:

  • 8-10 nagyobb sárgabarack
  • 1 kavéskanál szárított levendula (kb 2 szál)
  • 2 evőkanál xilit (a barack érettségétől/édességétől függően több is kellhet)
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • pár csepp citromlé
  • 200 ml laktózmentes főzőtejszín
  • 1 evőkanál rizsliszt

 

Elkészítés:

A barackot megmossuk, kimagozzuk, felkockázzuk (aki szeretné, meg is hámozhatja a barackot, ennek legegyszerűbb módja, ha forrásban lévő vízbe, majd ezután hideg vízbe mártjuk, így könnyedég lehúzható a héja), majd feltesszük főzni annyi vízben, ami jócskán ellepi. Hozzáadjuk az édesítőt, fahéjat, citromlevet és a szárított levendulát. Addig főzzük, amíg a barack meg nem puhul, ekkor a tűzről lehúzva botmixerrel pürésítjük, majd visszatolva a tejszínben csomómentesre kevert liszttel besűrűsítjük. Lehűtve, tejszínhabban tálaljuk. Jó étvágyat!

 levendulas_sargabarackleves.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr612655381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása