A pizza az egyik olyan étel, ami a régi, „mindenevő” korszakomból leginkább hiányzik. Ebben a nagy hőségben igyekszem minél kevesebb időt a tűzhely mellett tölteni, főképp tészta dagasztásával. Malena oldalán találtam ezt az egyszerű, sütőporos pizza receptet, amit kisebb változtatásokkal rögtön el is készítettem. A feltét természetesen opcionális, azóta készítettem már tejfölös-fokhagymás alappal (sajnos nem voltam elég gyors és befalták mire lefotózhattam volna J ), sonkával, ananásszal, illetve egy szalámis-kukoricás változatot is kreáltam.
Recept innen: http://malenakonyhaja.blogspot.hu/2017/02/klari-sutoporos-pizzaja.html
Hozzávalók:
- 150 gr Mester házi kenyérliszt
- 5 gr só
- 2 gr sütőpor (vagy szódabikarbóna)
- 125 ml langyos víz
- 1 ek olívaolaj
- 1 teáskanál laktózmentes, szobahőmérsékletű vaj
- 1 teáskanál szárított oregánó
A feltét nálam most:
- Mester család glutén és tejmentes pizzaszósz alap
- 15 dkg laktózmentes sajt
- 1 zacskó Szarvasi laktózmentes mozzarella
- 2 db paradicsom
A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, majd hozzákeverjük a vizet és az olajat és jó alaposan összegyúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben kör alakúra simítjuk. A pizzaszósz a tasak hátoldalán szereplő leírás alapján készült: „A zacskó tartalmát 2,5dl vízzel csomómentesre keverjük, 3 percig pihentetjük, utána azonnal felhasználható.” Megkenjük a szósszal a tésztát, rákarikázzuk a megtisztított paradicsomot, majd 180 fokos előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük. Ezután kihúzzuk, rászórjuk a reszelt sajtot és a mozzarella golyókat is rádobáljuk, majd további 10-15 percre visszatoljuk a sütőbe. Jó étvágyat!