Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Uborka gazpacho

2017. augusztus 01. - Derült égből allergia

Hűsítő, vendégváró leves, a grillparty-k elmaradhatatlan fogása. Eredetileg  vodkával készítik, amit a glutén miatt nem ajánlanék, de a vendégek adagjába csempészhetünk egy-két kanállal, garantáltan nem marad el a jókedv!

  • 1 kígyóuborka
  • 2 zöldpaprika
  • 1 csokor kapor
  • 1 szál újhagyma
  • 1 pohár laktózmentes joghurt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál víz (ha nem szeretnénk olyan sűrűre)
  • só, bors
  • (1-2 evőkanál vodka)

Az uborkát meghámozzuk, majd a megmosott zöldpaprikával együtt felkockázzuk. A kaprot megtisztítjuk, apróra vágjuk. A fokhagymát és az újhagymát is felaprítjuk. Ezt követően, a joghurttal, citromlével, olívaolajjal (és a vodkával) együtt a hozzávalókat a turmixgépbe tesszük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Fokhagymás/sajtos pirítóssal tálaljuk. Jó étvágyat!

uborka_gazpacho.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr2312709406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása