Hűsítő, vendégváró leves, a grillparty-k elmaradhatatlan fogása. Eredetileg vodkával készítik, amit a glutén miatt nem ajánlanék, de a vendégek adagjába csempészhetünk egy-két kanállal, garantáltan nem marad el a jókedv!
- 1 kígyóuborka
- 2 zöldpaprika
- 1 csokor kapor
- 1 szál újhagyma
- 1 pohár laktózmentes joghurt
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kávéskanál citromlé
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál víz (ha nem szeretnénk olyan sűrűre)
- só, bors
- (1-2 evőkanál vodka)
Az uborkát meghámozzuk, majd a megmosott zöldpaprikával együtt felkockázzuk. A kaprot megtisztítjuk, apróra vágjuk. A fokhagymát és az újhagymát is felaprítjuk. Ezt követően, a joghurttal, citromlével, olívaolajjal (és a vodkával) együtt a hozzávalókat a turmixgépbe tesszük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Fokhagymás/sajtos pirítóssal tálaljuk. Jó étvágyat!