- 1 csomag Mester Család gluténmentes süteményliszt
- 1 kávéskanál Eritrit
- 4-5 db érett banán
- 50 g olvasztott laktózmentes vaj
- 2 db M-es tojás
- 10 dl laktózmentes tej
A banánokat keverjük össze turmixgépben a tejjel, a vajjal és a tojással. Ezután keverjük a liszthez az édesítőszert, majd dolgozzuk el a banános masszát a lisztes keverékkel. Vajazzunk ki egy gyümölcskenyérformát, kevés gluténmentes rizsliszttel szórjuk körbe. Öntsük bele a tésztát.
Előmelegített, sütőben 40-45 percig süssük, közben tűvel néha beleszúrkálunk.
Ha félig kihűlt kiborítjuk a formából. Ha jól dolgoztunk szépen, egyben kijön belőle, ekkor örömtáncot lejtünk, ha mégsem halkan szitkozódhatunk. Erősebb idegzetűek elkezdhetik előröl az egészet.
Ha marad még belőle, folpackban 2-3 napig is puha marad. Jó étvágyat, jó nassolást!